Sam Gooris

Dit zijn jullie niet gewend van ons hé! Maar uiteraard heeft veel van wat we doen een goeie reden… Waarom Sam Gooris onze Mainstage mag openen vraagt u zich af? Awel, ter ere en ter nagedachtenis van onze enige echte en enorm gemiste Jaro (°16/05/2021), supervrijwilliger, vrolijke noot, onmisbare hulp en toeverlaat… Omdat we weten dat hij op de eerste rij had gestaan, handen in de lucht, luidkeels elke noot meezingend.

En Sam? Of hij nu op een podium staat te zingen in Oordegem, tijdens "Kai Pot" in Turnhout, in een spiegeltent in Bunsbeek of op één of ander Schlagerfestival, Sam Gooris voelt zich overal thuis. Altijd is hij klaar om zijn fans een onvergetelijke namiddag of avond te bezorgen. Een slogan als "alles kits achter de rits" schuwt hij niet en dat maakt de sfeer alleen maar beter.

@Jaro, gij geeft van daar boven het startsein hé vriend!!!

Discobar MaxiPret ft. Thomas Van Achteren

2020… We hadden voor jullie 20 jaar Ketnetband op het programma staan. En toen kwam dat rare beestje Corona een beetje de sfeer verpesten. We dachten: dan vieren we toch die verjaardag de volgende keer, maar door omstandigheden lukt dat weer niet. Intussen is ook Thomas geen vaste Ketnet Wrapper meer, maar blijkt dat hij wel te boeken als sfeerbeheerder van een nieuw bizar hyperactief project: Discobar MaxiPret

Discobar MaxiPret is een dj spektakel op kindermaat waar dagelijkse hits en een gezonde portie humoristisch theater centraal staan.

Jullie komen toch allemaal mee dansen?

Camille

Nadat deze amper 20-jarige Westvlaamse samen met haar collega’s van #LikeMe tekende voor de immens populaire Ketnet reeks, wist ze de voorbije jaren de ene hit na de andere op haar fans af te sturen. Eerst nog samen met Regi (‘Vechter’ en ‘Vergeet De Tijd’) maar daarna bestendigde ze dit succes met ‘VUURWERK‘ en ‘DIAMANT‘.

En zonder dat iemand het wist, verstopte ze zich de voorbije maanden ook onder het Miss Poes – masker bij The Masked Singer. Iedere week loofde de jury Miss Poes voor haar fenomenale zangkwaliteiten.

En dit is nog maar het begin : vanaf 4 april is ze ook elke week te zien in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek. Maar uiteraard, bescheiden als we zijn, een volgend hoogtepunt in haar carrièrre zal geschreven worden ‘in onze Kalmthoutse velden’…

Ella Ray

Ella Ray houdt ervan om soul, jazz, blues en ook gospel te versmelten tot haar eigen muziek. Als een echte verhalenverteller neemt ze de luisteraar mee op een muzikale reis langs mijmeringen over dagelijkse struggles, de liefde en wat er gaande is in de wereld.

ROOTED is haar tweede studio album, na Reveries (2016). Voor dit album werkte ze samen met Pieter Van Buyten (Flip Kowlier, Reymer, Roosbeef, The Sore Losers) en kreeg haar fantastische band een meer prominente rol in de arrangementen. Het resultaat is een kleurrijk en intens album dat je tegelijk zal doen dansen, glimlachen, huilen en wegdromen.

Live brengt Ella Ray de nummers voor ons met een 9-koppige band, compleet met blazerssectie en backings. Klink zoals ‘de afwezigen hebben ongelijk’.

Ambrassband

De Ambrassband vierde dit jaar haar 20e verjaardag. Dit collectief brengt een mix van Balkan, Klezmer en eigen composities.

De band speelde reeds op de meest uiteenlopende plaatsen: akoestische parades op straten, en pleinen, in cafés, op de camping van Pukkelpop, maar ook op het podium van North Sea Jazz, het Openluchttheater Rivierenhof en Dranouter. En hopsakee, Straatfeesten wordt toegevoegd aan dit fijne lijstje.

Explosieve blazersklanken, zigeunerritmes en opzwepende melodieën.

De Ambrassband is van alle markten thuis, maar staat altijd en overal garant voor een dik feest. En feesten… iets zegt ons dat dat het probleem niet gaat zijn!

DJ Fleddy Melculy

66,6 % Metal & 33,4 % Old school hip hop

De zanger, brulboei, producer en adonis van de metalband FLEDDY MELCULY trekt de baan op als DJ. En hij biedt nu al zijn verontschuldigingen aan voor gehoorschade en ander vertier. Niet geschikt voor trouwfeesten, vormsels, bar mitswa’s, vechtscheidingen etc…

Wel geschikt voor sloopwerken, satanische misvieringen en andere feestjes.

Met bovenstaande in gedachte weet je waar je moet zijn!!!

Sofie Engelen

Wanneer ze niet bezig is met de presentatie van één of ander festival zoals Pukkelpop of haar show op radio Willy, heb je haar misschien al zien rocken met haar Dj-set. Zoals een sterrenchef zijn/haar groenten in de blender mikt, krijg je van Sofie een mix van lekkere Motown, vlot verteerbare 90’s, hippe R&B, hapklare 80’s tunes of vettige Eurotrash…

Zin in een feestje? Dan weet je bij deze de plaats en het uur van afspraak.

Marilù

Eigenlijk moest hier staan: “Met veel trots kondigen we aan, speciaal voor u, direct van de vlieger van Mexico…” Tot volgend bericht in onze mailbox liep: “Hoi. Helaas moet ik meedelen dat Los Jackpots hun tournee gecanceld hebben. Maar zeker niet getreurd, ik heb zelfs een veel beter alternatief gevonden (op aanraden van Don Diego himself).

Een zeer leuk trio uit Sicilië genaamd Marilù, een hele leuke dynamische rock ‘n roll/rockabilly band.”

Tsja, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken. Luister alvast via de link hieronder ff mee! Blij dat deze heren te vinden waren om een toch wel zeer aangename traditie verder te zetten: de betere Rock a Billy met buitenlandse roots on stage!!!

LINK

Paris Texas

Paris Texas is een 5 koppige band rond songschrijvers Gerrit Hüppertz en Dave Crokaerts. Vele roadtrips door het Zuiden van de USA zijn de inspiratiebron voor hun nummers. De muziek is doorspekt van al het lekkers dat de Amerikaanse bodem te bieden heeft: van americana over traditionele bluegrass tot countrymuziek.

Live worden ze bijgestaan door doorwinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang tilt de band hun songs naar een hoger niveau.

Recentelijk nog dook PARIS TEXAS met producer Pascal Deweze (SUKILOVE, BROKEN GLASS HEROES) in de studio om een debuutalbum in te blikken. De plaat is getiteld When You're Gone en verscheen op 29/11/2019 bij het jonge Belgische label TRAD records.

Kameel

Muzikale orkaan KAMEEL is het energieke trio Patrick Steenaerts (gitaar), Hans Mullens (bas) en Geert Roelofs (drums).

In februari 2020 verscheen hun debuutalbum 'Barkas'. Een zeer eigenzinnige en zeer dynamische plaat met instrumentale composities vol experiment en sappige melodieën. Soms dansbaar, dan weer grillig, scheef of hoekig, maar altijd zonder compromissen.

'KAMEEL klinkt donker, vreemd, dreigend, mysterieus, filmisch, maar ook in your face, soms groovy, soms vrij... Morgen veranderd deze stage in een heuse punk stage, maar vandaag krijgt u al Jazz voor punkers!

Kan je echt niet wachten? Op 6 mei 2022 komt het tweede album 'Trugschluss' uit.

Muzarto

Muzarto is de academie voor woord, muziek en dans van Essen – Kalmthout. Naar goede gewoonte maken ze gebruik van één van onze podia om hun ‘recruten’ een openbaar examen ‘groepsmusiceren’ voor te schotelen. En wie zijn wij dan om nee te zeggen. Wie komt er mee het nieuwe talent van de toekomst scouten?

Shanai & Dahafi Soundsystem

Een sound system is een mobiel geluidssysteem bestaande uit een collectief van samenwerkende dj's en artiesten. Draaitafels, een aggregaat, een mengpaneel, versterkers en enorme luidsprekers zijn de basis voor een sound system. Er worden verschillende stijlen muziek gedraaid, zoals reggae, dub, reggaeton en hardere muziekstijlen, bijvoorbeeld: tekno, drum & bass, hardcore, jungle en psychedelic trance.

Sound systems zijn ontstaan in de jaren vijftig van de twintigste eeuw in de getto's van Kingston (Jamaica). Arme Jamaicanen en dj's hadden genoeg van de bands in de vaak te dure kroegen en zette hun geluid op straat.

Tot de dag van vandaag is de sound system-cultuur nog steeds een belangrijk deel van de Jamaicaanse historie en cultuur.

(bron: Wikipedia.org)

Meer woorden moeten we daar niet vuil aan maken. Kom en geniet mee!

Ofnie Soundsystem

Wie Ofnie Soundsystem zegt, zegt eigenlijk ook gewoon ‘de Carlo’... De niet-muziekfanaten hebben hem ongetwijfeld al een keertje halsbrekende toeren zien uithalen op één of ander skatepark in Kalmthout of buurgemeente.

De Rasta for Vibration addicts kennen hem van menig reggae feestje in één of andere locatie in diezelfde buurten, of liepen hem al reeds tegen het lijf op Reggae Geel. Daar zijn trouwens ook de eerste zaadjes geplant voor deze soundsystem. Wat voor zaadjes, dat laten we in het midden. Maar dat het nu aan jullie is om de bovenvermelde halsbrekende toeren uit te halen op de dansvloer terwijl Carlo voor de plaatjes zorgt, dat staat buiten kijf!

Unloaded Crew

Unloaded crew, dat zijn vijf creatieve jonge kerels uit Kalmthout en Essen met een voorliefde voor harde baslijnen en energieke drumpatronen. Het sextet staat vooral bekend om zijn voorliefde voor jump up, maar weet ook de zachtere kant van rave muziek te appreciëren.

Dj’s Dexoh, Construktiv en Antares zullen samen met Sensed en Teck Down hun stempel drukken met een mix van weinig feeërieke doch duizelingwekkende beats.

Stellar OM Source

De Frans-Italiaanse architecte, dj en producer Stellar OM Source brengt overal ter wereld mensen aan het dansen met haar energieke mix tussen verschillende genres. Van techno over house tot zelfs new wave, Stellar is van vele markten thuis.

Dat talent komt ook tot uiting in haar albums, die ze uitbracht op gerenommeerde labels als het Nederlandse Dekmantel en het Amerikaanse RVNG Intl.

Op zaterdag zal ze de Bibstage verwennen met een eclectische en onvoorspelbare mix die de verschillende kleuren van het muzikale pallet zal aandoen.

CJ Bolland

Al sinds 30 jaar wordt Christian Jay “CJ” Bolland gezien als een van de grootste pioniers in de Belgische techno-scene. Menig van zijn iconische clubhits, zoals ‘Camargue’, ‘Sugar is Sweeter’ en uiteraard ‘The Prophet’ vind je nog steeds terug in dj-sets van andere hedendaagse techno-supersterren zoals Nina Kraviz en Charlotte De Witte.

Daarnaast is hij ook geregeld op de radio te horen onder pseudoniem Magnus, een dance-elektroproject samen met Tom Barman.

Als één van de eerste artiesten die tekende bij R&S records is CJ vooral gekend om zijn energieke en diverse selectie van techno-platen tijdens zijn dj-sets. Het valt niet te verbazen dat hij daarom nog steeds regelmatig geboekt wordt door legendarische venues als Berghain, Reaktor of Dour Festival, en nu dus ook op de Bibstage!

Such an honour!

Hans De Schepper

’t is al 27 jaar dat ik in het vak zit ...
Ik heb tenten doen vol lopen ... pleinen doen leeg lopen …
geen geleuter, altijd to the point …
nieuwe namen, grote namen …
allemaal dezelfde aandacht …
het is niet de host waar het om draait …
zijn bescheidenheid is daarom de grootste troef …
toch …
één micro aan, één spot gericht …
het hart gaat sneller slaan …
That minute of fame …
al zo veel jaren de reden van bestaan …


getekend,
de Straatfeestenpresentator.

Palm
Mieke Stevens
KDG
Callista
Kalmthout
Benga
Signway
Delex