Vlijt & Eendracht vs. Muzarto

Muziek op Straat: een muzikaal ontbijt voor het gehele gezin dat niet enkel je smaakpapillen zal verwennen, maar ook je gehoor een snuifje van de RE en een toets van de SOL zal bezorgen. Een festijn geserveerd met een muzikale vertelling en gelardeerd met sportieve, jeugdige en uiterst verteerbare muziek. De Koninklijke Muziekvereniging Vlijt en Eendracht gaat hiervoor een samenwerking aan met Muzarto, de academie voor woord, muziek en dans van Essen – Kalmthout.

Barnyard Bigband

Ooit al eens een echte bigband ontmoet? Zo eentje als in de tijd van Glenn Miller? Dat is Barnyard Bigband. Een moderne, frisse kijk op tijdloze muziek van de voorbije 70 jaar. Trompetten, saxen, trombones en een uit de kluiten gewassen ritmesectie zitten klaar om het stof uit jouw oren te blazen. Jong van hart, zonder streken. Recht uit de repetitieschuur naar het podium. Leg je haren goed. Hijs je in je zondagse kostuum. En laat je onderdompelen in de wereld van Barnyard Bigband.

Met respect voor de roots brengt Barnyard Bigband funk, jazz en echte classics. Van Miles Davis, Count Basie en Sammy Nestico tot medleys van Frank Sinatra of Robbie Williams, onder de bezielende leiding van Hans Aernouts staat de band garant voor een swingende muzikale belevenis.

In 2018 startten – op initiatief van trompettist Guy van Gils – twintig (semi-)professionele instrumentalisten en twee vocalisten met het opbouwen van een breed repertoire dat past bij elke gelegenheid. De wisselende stijlen zorgen voor een unieke luisterervaring. Maar de band is ook heerlijk om naar te kijken en vooral perfect om op te bewegen. Laat je verrassen! Barnyard Bigband: beleef de magie van echte instrumenten.

© Jokko

Ramkot

Na een eerste EP, waarmee Ramkot met hun single ‘Red’ zich wist te kronen tot ‘winnaar van De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel’, is het Gentse trio klaar voor een nieuwe rammer. Met ‘What Exactly Are You Looking For’ dropt Ramkot op 5 november hun nieuwe EP!

De band rond de broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers bewees het afgelopen jaar klaar te zijn voor het grotere werk. Met hun passage in 2021 op Crammerock, Lokerse Feesten, Rock Ternat en tal van andere shows in België en Nederland maakt Ramkot hun ramrock-reputatie ook live waar.

Op de reeds uitgebrachte singles ‘Am I Alright Now’ en ‘Fever’ klinkt de band steviger en dansbaarder dan ooit en wisten ze de nodige airplay te versieren op Studio Brussel, Willy, NPO 3FM en KINK.

‘What Exactly Are You Looking For’ luidt als een mengeling van verschaald bier, sigaretten en zweet (vooral veel zweet) met knipoogjes naar Millionaire, Soulwax, STAKE en De Staat, die toch helemaal als zichzelf klinkt.

Ramrock, quoi, courtesy of Ramkot. Want moeilijker moet een mens dat niet maken.

The Calicos

Wanneer The Calicos in april 2018 de hoofdvogel afschieten in Humo’s Rock Rally, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér.

In de zomer van 2020 scoren ze hun eerste hit met de single ‘Nova’. Een sierlijke en epische oorwurm die het onder andere tot #1 in de VOXlijst van Radio 1 schopte. In mei 2021 kwam The Soft Landing uit bij Mayway Records. Met daarop 9 diverse songs die het spectrum tussen americana en indierock bestrijken en samen een homogene, warme plaat vormen. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos beschikken ondanks hun nog jeugdige leeftijd al over het metier om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren. De band spreekt een breed muziekminnend publiek aan en is uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

Of zoals ze bij Dansende Beren schreven: "Noem het gerust een vlucht die talloze generatiekloven zal overbruggen."

Buscemi y El Rubio

Buscemi en El Rubio delen een grote voorliefde voor Spanje. El Rubio groeide op in Andalusië tussen de Gitanos (de lokale gypsies) en leerde er hun traditionele manier van gitaar spelen en zingen. Die zuiderse sfeer willen ze graag met ons delen, en dat kost ons nog weinig moeite ook. Al wat ze vragen is om je tijdig richting de Estaminet Mainstage te begeven.

Beide heren doken samen de studio in. Het resultaat: "Alegria! Vreugde! - een zwoele EP - een mix van Buscemi’s typische lounge beats gecombineerd met latin, flamenco en Spaanse lyrics."

Nog even dit: Buscemi beloofde ons bij een vorige editie dat zijn 5e keer op ons podium zou ontaarden in een deftig feestje!!! Duik even mee in onze geschiedenis en tel maar na…

Amber Broos

Amber Broos is een jonge Leuvense DJ die niet meer weg te denken is uit de Belgische muziekscene. Met haar straffe sets op Studio Brussel en op festivals laat ze haar publiek vergeten dat ze nog maar negentien is.

Amber Broos is een jonge Leuvense DJ die niet meer weg te denken is uit de Belgische muziekscene. Met haar straffe sets op Studio Brussel en op festivals laat ze haar publiek vergeten dat ze nog maar negentien is. Qua muziekstijl is ze niet in een hoekje te duwen. Ze combineert house, club en techno in knappe mixen én met voeling voor haar publiek. Met optredens op o.a. Suikerrock, We Own The Night (NL) en Lokerse Feesten bewees ze dat ze terecht een van de opkomende talenten van de DJ scene wordt genoemd.

Als producer maakte ze naast eigen nummers (Idolize, Watch me, Moon shimmer) ook al remixen voor o.a. Bonzai legende Yves Deruyter. Op zaterdagavond hoor je haar van 19 u. tot 21 u. op StuBru met haar show UNTZ. En op zondag zakt ze speciaal voor jullie af richting ons fijne dorpje!

Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob

Een fijne match, en stiekem ook een ‘thuismatch’…

Sinds 2018 vormen Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem een dj duo dat garant staat voor explosieve energie en hits van alle generaties. Het is een mix tussen goldies, klassiekers, pophits en de zwaardere drum ‘n bass en dubstep knallers.

Een echte achtbaan van emoties.

Na het spelen op meerdere grote festivals zoals Rock Werchter, Crammerock, Kamping Kitsch en nog veel meer, kun je er zeker van zijn dat de heren weten hoe jullie te vermaken met een grootse show, ongeacht je leeftijd.

Wanneer de lichten uitgaan en de intro begint te spelen, doe je beter je gordel om en stevig vasthouden maar... Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob neemt je mee op een behoorlijk wilde rit genaamd "alles kapot".

Foolhouse

Onze eigen resident Dj’ s… Bescheiden als we zijn: 2 stuks… Sean en Tom zijn zowat opgegroeid op de Straatfeesten. Onze Bib-stage was enkele jaartjes hun heimat, intussen zijn ze vergroeid met onze main.

Afsluiten op één van de dagen is de evidentie zelve! Foolhouse staat garant voor een feestje op maat, de laatste druppel zweet zal eraan moeten geloven, deze keer letterlijk en figuurlijk, de heren sluiten namelijk deze editie af in stijl!

Colour

Lokaal talent kan zoals vanouds rekenen op onze sympathie.

Zo hebben we Colour, een driekoppige rockband, met muzikanten voornamelijk afkomstig uit, jawel u raadt het al, Kalmthout.

Ze spelen lange, dynamische nummers waarin muzikaliteit en klank voorop staan, veelal met science-fiction verhalen als thema.

Dat moet zeker volstaan om jullie nieuwsgierigheid aan te wakkeren!

Dicksons

Deze driekoppige punkrockband uit de Denderstreek zit barstensvol energie. In maart 2019 gevormd door Robby Boel (gitaar en zang) en Steven Van Laethem (bas en achtergrondzang). 'Den Ballen' speelt drums.

In januari 2021 brachten ze een Ep uit: ‘In The Attic’ die 7 nummers bevat.

Robby en Steven speelden voorheen allebei in The Dickson Batteries. Bij live shows spelen Dicksons voornamelijk nieuwe nummers maar ook old skool spul van The Dickson Batteries.

Of zoals de drummer zou zeggen: lekkere vette punk met ballen!!!

Midnight Tattoo

Het Antwerpse Midnight Tattoo, opgericht in 2010, speelt up-tempo sing-along street punk. Vriendschap, plezier maken en even alle zorgen vergeten zijn de centrale thema’s in hun songs.

Gebalde vuist in de lucht, pint bier in de andere hand en luidkeels meezingen is de boodschap.

Met 3 EP’ s en 1 full CD in hun achterzak, en een hoop nationale en internationale shows achter de rug, blijven ze gewoon verder hun zin doen en plezier maken op elk podium dat ze betreden.

Niet geheel onbelangrijk: hun frontman Michiel is tevens de host van deze ‘punk stage’… applaus!

The Jesters

Kempische punkband opgericht in 1997.

Sing-a-long Street punk met een saxofoon in de line-up. Het klinkt misschien niet zo alledaags maar het werkt wonderwel! Na een korte pauze enkele jaren geleden zijn The Jesters sinds 2016 terug actief in de Belgische punkscene, het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Hebben wij per toeval toch wel een punk stage zeker! Voor de eerste keer in Kalmthout City!

TONIGHT THE BAR IS OURS!!!

The Lucky Trolls

The Lucky Trolls is een Ierse folkpunk band uit Luik. De band, die eind 2017 werd opgericht, bestaat uit 5 leden die hun strepen reeds verdienen in verschillende punkbands, zoals Radio 911, Chump, Young Enough, en Everest.

Na een dertigtal optredens in twee jaar tijd, brachten ze hun eerste EP met 4 nummers uit, die lovend ontvangen werd door publiek en critici. De band verzorgde reeds het voorprogramma van bands als The Real McKenzies en Celtkilt, ook stonden ze al op verschillende Belgische festival zoals Vibration, Fiesta City en Beauraing is not dead. Bij op het lijstje komt binnenkort: Straatfeesten Kalmthout!

De band heeft één groot doel: Het publiek laten zingen, springen, dansen en de folklore van de Ierse folkpunk laten ontdekken.

DJ Baretto Soul

Wat goed is moet je koesteren… Na enkele performances tijdens eerdere edities, én een fijne dj-set op onze Live Stream, ter opfrissing deze beschrijving:

The man behind the Antwerp Mod Allnighters! A luscious cocktail of swinging 60’s ,RnB , latin, ska, soul & motown with a flavour of glamorous 70s and crazy 80s! All this spiced with the best Britpop legends! Yes, this is El Rey del Sol…dj Barreto Soul! ***I like it like that!**

Voilà, iedereen weet wat te doen nu?

Circo Maximo

... een band met een slag aan ...

Vijf veertigers met een gezamenlijk verleden tot in de pampertijd, een uitgeweken Bruggeling en een “jonkie” met een oude ziel. Muzikale ervaringen in rock, folk, bluegrass, country, klassiek en zelfs dance, gecombineerd tot iets wat de band zelf omschrijft als Belgicana of “Folk with a serious twist”. Een band waarin zelfs het “jonkie” ondanks zijn 30 jaar al 15 jaar podiumervaring heeft. Dat, en meer, is Circo Maximo.

Hun teksten zijn eigentijds, soms met een randje geschiedenis, én in het dialect waarin ze zich in thuis voelen: het Zuid-Kempisch. Voeg dit samen met een eerder ongewone combinatie van instrumenten (denk: doedelzak – resonator of banjolele – stoofbuis... jawel...) en je komt tot een geheel dat niet enkel de pure folk-liefhebber kan smaken. In mei 2019 won Circo Maximo, tussen de opnames van “Bataklank” door, het Utrechts Kleinkunst Festival. Voor de band was het een aparte ervaring: “Een zaal vol Nederlanders in hun beste Kempisch dialect ‘ge leeft mor ene kiejer’ horen zingen... het doet iets met een mens!”

Oh ja, Met “Ik Zal Er Zijn” en “Belle Gigue” raakte Circo Maximo in 2018 in de ‘Snob Top 2000 van ondergewaardeerde liedjes in Nederland’ op respectievelijk plaats 100 en 114 tussen o.a. dEUS, Etta James en Sigur Ròs. Het is maar dat jullie het weten hé!

Guayaquil Express

Guayaquil Express is een live hip hop band met invloeden uit jazz, funk, disco, whatever... Hip Pop noemen wij dat.

Na jaren gitaar te spelen en te zingen in punkrock bands, beslist muziekleraar Arne Vanhove in 2019 om eindelijk een live hip hop band te starten. Met een hoofd vol muzikale ideeën, wil hij enkel werken met betere muzikanten dan hijzelf. Met Joël Stevens, Wannes Opdebeeck, Olivier Rypens en Tom Luyten is deze missie geslaagd.

Dankzij hun uiteenlopende achtergronden, zitten de nummers vol invloeden uit stijlen, gaand van funk en jazz, tot elektro en klassieke muziek. De doordachte teksten en zoete stem van Brusselse rapper Xavier Garcia Diaz maken er lekkere old school hip hop van.

In 2020 bracht Guayaquil Express een eerste track getiteld Bob uit, net aan de start van de corona pandemie. Alle optredens werden geannuleerd, maar de band bleef schrijven en brengt in 2022 drie singles uit.

First-Dance

Bee Bop a Lula nog aan toe… Rock ’n Roll Jive, Lindy Hop, Rock ’n Roll Boogie… Je kan echt niet stilzitten op muziek van de jaren 50 en 60, maar je danspasjes laten toch wat te wensen over? Geen nood, wij hebben zowaar de oplossing voor jullie gevonden: Aline van dansstudio First Dance zal jullie met deze dansinitiatie wegwijs maken in de wereld van, euhm, de dans. Of je nu alleen of met 2 (of 3, of 4, of…) komt, je zal altijd wel een gewillig ‘slachtoffer’ vinden op de dansvloer aldaar. En wie weet eindigt je avond wel in een ‘tease dance’.

Daddy To The Rescue

Daddy To The Rescue maakte in korte tijd furore in de Nederlandse en Belgische rock'n'roll-scene met authentieke '40/ 50s swing en jump-blues; heerlijke dansmuziek voor jivers!

Tot 2016 bekend als Five Guys Named Joe, nu met een nieuwe zanger en een nieuwe naam. Jump ’n Jive, swing, jazz, jump-blues, boogie-woogie, rock'n'roll... Daddy To The Rescue is niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen maar we verzekeren je: het is zo retro als maar zijn kan en het swingt werkelijk als een trein!

Geïnspireerd door de US Rythm'n'Blues Charts van de fourties en fifties, weten deze mannen alle ritmepezen en -spieren gevoelig te raken. Ze hebben één belangrijk doel: de gouden jaren van de dansmuziek doen herleven en het publiek een onvergetelijke ervaring bieden.

Verwacht geen massa moderne apparatuur, daar waar de Daddies het podium betreden gaat het dak er af met authentieke, maar zeker niet minder effectieve middelen…

Rest assured, they’ll raise the roof and flip your wig… any time… any place… anywhere…

Triceratops

Triceratops was een dinosaurus die een kop vol hoorns had en zo’n 65 miljoen jaar geleden leefde, en wie weet zich zelfs ter hoogte van volgende pluscode onledig heeft gehouden: 9FJH+V7 Kalmthout.

Uiteraard is dit niet het beestje dat we er vanavond bij halen… Al is een vergelijking misschien niet zo heel ver te zoeken. Onze Triceratops heeft namelijk een bak vol platen die je een veelvoud van 65 danspassen gaat doen beleven…

Noem het Electro – Electro Swing – Techno, wij vinden het allemaal eender, zolang je maar afzakt richting KDG Bibstage…

Hans De Schepper

’t is al 27 jaar dat ik in het vak zit ...

Ik heb tenten doen vol lopen ... pleinen doen leeg lopen …

geen geleuter, altijd to the point …

nieuwe namen, grote namen …

allemaal dezelfde aandacht …

het is niet de host waar het om draait …

zijn bescheidenheid is daarom de grootste troef …

toch …

één micro aan, één spot gericht …

het hart gaat sneller slaan …

That minute of fame …

al zo veel jaren de reden van bestaan …


getekend,

de Straatfeestenpresentator.

Palm
Mieke Stevens
KDG
Callista
Kalmthout
Benga
Signway
Delex