Creaclau

Zaterdag - Zondag
Café Cornet & E.D.&A. Bibplein

Een glimlach is de beste make-up die je kunt dragen…
Een glimlach is ook net datgene wat we willen toveren op ieders gezichtje tijdens onze Straatfeesten. Of je nu een mooie fee, een gevaarlijk ogende tijger of een bloemenmeisje/jongen wil zijn, die keuze laten we aan jou.
Het kost jullie niets, nada, rien, maar in ruil willen we wel vragen je beste glimlach op je gezicht te toveren voor onze fotografen hé!

Card image cap

Koning Speelvogel

Zaterdag

Koning Speelvogel houdt niet van serieuze taken zoals oorlogen uitvechten, belastingen innen of saaie speechen geven.
Neen, koning Speelvogel houdt van spelen, mopjes uithalen, kinderen verwonderen en glimlachen toveren. In de hoofdrol: Koning Speelvogel op stelten met jongleerkegels, reuze zeepbellen, een circusflosh en een paar sterke armen om kinderen in de lucht te steken. En zo nemen jullie probleemloos de hoofdrol van de koning over…

Card image cap

De kleinste mobiele cocktailbar ter wereld

Zaterdag

Een rondtrekkende, erg interactieve, vurige, rijdende cocktailbar van wel bijna 3 meter hoog! Twee bartenders gaan op zoek naar mensen met "een alcohol-tekort" en ze nemen hun missie zeer ernstig!
Eens de detector een slachtoffer heeft ontdekt, wordt er op een ludieke manier een cocktail op maat gemaakt en gepresenteerd...in een jeneverglaasje. De bar trekt dan verder ... op zoek naar nieuwe patiënten. Om ze uit de nood te helpen én terug op 't rechte pad te zetten.
Een origineel cocktailconsult, telkens anders, met gratis sapjes en vooral...met een genezend effect !

Card image cap

Ballonnenman Ben

Zondag

Deze sympathieke ‘clown’ loopt ergens rond op het festivalterrein. Alle kinderen, maar ook de volwassenen, mogen aan hem vragen wat ze willen: of het nu een hond, aap, poes, bloem, zwaard, konijn, pony, schildpad, hoed, kroon, vlinder, beer, papegaai of… is, geen uitdaging is hem te groot.
Hij heeft ook altijd wel enkele kleine goocheltrucs op zak voor de iets ouderen of de geïnteresseerden.

Card image cap

Capoeira

Vrijdag & zondag
E.D.&A. Bibplein

Wist je dat je capoeira kan leren in Kalmthout? Voor velen is deze sport nog onbekend. Capoeira is een echte Braziliaanse vechtkunst.
Je traint aanvals- en verdedigingstechnieken, in een fascinerend spel vol acrobatie en op het ritme van live gespeelde muziek. Dat geeft soms de indruk dat het louter een dans zou zijn.
Vergis je niet, dit is net de vermomming.
Capoeira is ontstaan bij de Afrikaanse slaven in Brazilië, die zich moesten klaarstomen voor een opstand. Vechten was verboden, dus als de opzichter verscheen, deden ze het lijken op een dans.
Capoeira is een spel van uitdagen, vraag en antwoord, kent vele stijlen, betekenisvolle Portugees gezongen liedjes én een boeiende geschiedenis.
Misschien denk je dat capoeira zeker niets voor jou is? Dan heb je het mis. Capoeira is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of constitutie.
Ieder kan op zijn eigen niveau zijn taktiek, kracht, lenigheid en conditie verbeteren, zelfs al moet je beginnen van nul. Je gevoel voor ritme, muziek en zang zal verbeteren. Geduld en volhardendheid zijn de enige vereisten.
Mestre Bale is afkomstig uit Brazilië en heeft veel ervaring in het lesgeven aan volwassenen en kinderen.
Kom eens proeven van deze bijzondere sport op de Straatfeesten in Kalmthout.
Je mag altijd aansluiten bij de open lessen of het gevecht in de roda (cirkel) mee aanmoedigen.

Meer info
Card image cap

Flower Power Riksja

Zondag - 19u00

Als je deze Riksja ziet word je instant vrolijk.... Ook de bestuurder komt recht uit de hippietijd.
Hij nodigt de mensen uit om plaats te nemen vooraan zodat de mensen superleuke selfies en foto’s kunnen trekken. Het is dus een fantastische mobiele photo booth, een superleuke eyecatcher.
Zet je beste straatfeesten smile op of trek je gekste smoel, wie weet worden jullie wel beloond met een lift naar je favoriete podium…

Card image cap

Jean Til Wereldkampioen Complimenten Geven

Zondag - 14u00

Jean Til wereldkampioen complimentjesgeven, is een unieke blikvanger die iedereen zal verbazen & bekoren !
Intrinsiek talent, gecombineerd met jarenlange training maken dat Jean als geen ander de discipline van het complimentjesgeven beheerst. Jean is een wonderlijke glimlachtovenaar die op meesterlijke wijze inspeelt op al uw zintuigen. Hij zet daarbij enkele zeer originele hulpmiddelen in zoals de complimentjesparaplu, de compliment-o-matic, enz ...
Laat u niet misleiden door het wat bravere uiterlijk , want achter het wat saaie brilletje schuilt onze meest humoristische / originele / verrassende / afwisselende act van dit weekend. Jean Til zorgt gegarandeerd voor vuurwerk !
Waar hij ook verschijnt, zijn aanwezigheid laat niemand onberoerd. De wereldkampioen prikkelt, verrast en beloont iedereen met een reeks fonkelende, doelgerichte en op maat gemaakte complimenten.

Card image cap

Shotokan Karate Essen

Zondag
E.D.&A. Bibplein

Bij deze club krijg je een gezonde mix van traditionele – en sportkarate. De club bestaat reeds ruim 30 jaar, en verscheidene lesgevers hebben meer dan 35 jaar ervaring. Daarbij komt nog dat het ook ‘gewoon een vriendenclubje’ is waar iedereen, jong en oud, welkom is.
Heb je de ambitie om een zwarte band te behalen, of wil je een keertje proeven van? Je kan de club een demonstratie zien geven op zaterdag… Spreek gerust één van hen aan voor meer info (wel voorzichtig zijn!)

Card image cap
Palm
Mieke Stevens
EDnA
CocaCola
Callista
Kalmthout
Benga
Signway
Delex
Delex