STRAATFEESTEN KALMTHOUT

BUREN

Beste buren van de Straatfeesten

Tijdens het pinksterweekend van 17, 18 en 19 mei 2024 zullen de Straatfeesten weer plaatsvinden in de dorpskern van Kalmthout.
Omdat dit voor sommige buurtbewoners toch wel een grote impact heeft, willen we ons uiterste best doen om eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken. Op deze pagina kan je de meest relevante info vinden.  

Veiligheid

Om overlast te beperken en de veiligheid op de openbare weg te bewaken, zullen zowel onze eigen stewards als agenten van politiezone Grens voor, tijdens én na de activiteiten zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn.

Deze mensen kunnen altijd aangesproken worden. Zij staan in rechtstreeks contact met de organisatie. tijdens het weekend zelf is er ook 24/24 een private security aanwezig op ons terrein. 

Het verkeer zal vanaf dinsdagochtend 15 mei moeilijk zijn in Kerkeneind en omliggende straten. Ook zal er vanaf bepaalde momenten een parkeerverbod gelden. Hou hier rekening mee, de politie zal streng optreden.

Hulpdiensten

De bewoners die binnen de afgesloten festivalzone wonen, kunnen de hulpdiensten gewoon blijven bereiken via de nummers van politie (101) en noodcentrale (112).

Timing festival en opbouw

Straatfeesten 2024 gaan door op 17, 18 en 19 mei. Maar ook voor en na de festiviteiten is er heel wat beweging in en rond Kerkeneind.

De opbouw start op zaterdag 11 mei met het opzetten van onze backstage tent (thv de Brandweer).  De dagen daarna zullen onze vrijwilligers het festivalterrein verder aankleden.

De deuren van het festival openen op vrijdag 17 mei omstreeks 18.00u. Deze eerste festivaldag eindigt om 02u00. Zaterdag starten de festiviteiten ‘s ochtends met een kinderrommelmarkt en de openbare examens van Muzarto. We eindigen die dag om 03u00.

Op zondag zal Vlijt en Eendracht de dag muzikaal inzetten (ter ere van hun 125-jarig bestaan), de laatste muzieknoten weerklinken dan om 03u30.

Maandag 20 mei tenslotte starten we dan de afbraak/opruim, zodat het centrum tegen de avond terug volledig vrij en bereikbaar is. 

Bereikbaarheid

Delen van de dorpskern worden tijdens de opbouw, het festival en de afbraak afgesloten voor verkeer. Er is een specifieke verkeerssituatie voor plaatselijk verkeer van woensdag 15 mei tot en met Pinkstermaandag 20 mei. Het binnengebied van de Straatfeesten zal niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer vanaf vrijdag 17 mei om 8u tot maandag 20 mei 18u.

Parkeerkaarten & doorgangsbewijzen

Gebruik je je wagen gedurende de festivaldagen (op vrijdag 17,  zaterdag 18 of zondag 19 mei) of heb je niet de mogelijkheid om je wagen in je eigen garage of op je eigen oprit te parkeren, dan kan in overleg een doorgangsbewijs en/of parkeerkaart verkrijgen. 

Dit via een mailtje naar info@straatfeesten.com.

Nog vragen?

Zit je met vragen of opmerkingen? Stel ze via info@straatfeesten.com, of via Facebook Messenger.
Je mag dan een spoedig antwoord verwachten.

Dank voor jullie begrip,
De organisatie,